måndag 8 juli 2013
2 kommentarer:

 1. Wow. Jag har precis hittat din blogg och jag måste säga att det är nog något av det bästa jag sett inom digital konst/concept art. Jag är 16 år och siktar på en karriär inom just concept art. Mitt mål just nu är Dice i stockholm. Jag var och sökte prao där för ca 1 år sen men fick inget. :/ Men men, jag är lika målmedveten för det. Kan du ge några tips för att komma in i branchen? Allting är ganska luddigt för mig just nu och jag vet inte vad jag ska göra när jag står där utan jobb och en utbildning i digital konst.

  Grym blogg,

  Adam Sellerfors

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Adam!

   Tack för de fina orden o framför allt ledsen för sånt sent svar! Det bästa tipset är nog att ha tålamod och vara målmedveten som du säger. Eftersom du är relativt ung och redan har intresse för concept art så har du tiden på din sida. Många år på dig att rita och bli så bra att du kan jobba med det. Skulle du vilja finns det ju också eftergymnasiala utbildningar som kan hjälpa dig på vägen. Går absolut att bli duktig på egen hand men utbildningar kan ge en spark i baken o hjälpa med disciplinen om man är lite lat. Bra att träffa och bli sporrad av andra likasinnade människor me.

   Ett generellt tips när du söker praktik och jobb är att vara väldigt hård mot dig själv och de bilder du lägger upp i ditt portfolio. Bättre med ett fåtal bra bilder än många 'ok' bilder. Det sämsta man har är ofta det som får mest uppmärksamhet, tyvärr..

   Men som sagt, det bästa tipset är nog att bara fortsätta att rita och ha kul. Finns ingen genväg till att bli duktig. Mest handlar det om tid och att ha tålamod.. 'Keep it up! som man brukar säga.

   Radera